De omvormer

Een omvormer is een apparaat dat de invoerspanning kan transformeren van een bepaalde spanning naar een andere spanning, en eventueel van gelijkspanning naar wisselspanning of omgekeerd.

Elektriciteit die wordt opgewekt via zonnepanelen is gelijkstroom. De elektriciteit van uw woning is wisselstroom. Om de opgewekte elektriciteit op uw net te brengen hebben we een solar string omvormer nodig. Deze omvormer maakt van de opgewekte gelijkstroom wisselstroom.

Mastervolt

De omvormer is er één van het Nederlandse bedrijf Mastervolt. De Mastervolt omvormer bewaart dagelijks de opbrengst van uw zonneenergiesysteem.

Het handige display geeft veel informatie over de actuele situatie, maar heeft ook 30 dagen opbrengstgeheugen. Het rendement van deze Mastervolt omvormer bedraagt volgens de fabricant 92%. Weegt slechts een 10 tal kg en is via een profiel gemakkelijk te plaatsen. Om energieverlies op de kabels vanaf de zonnepanelen tot de omvormer tegen te gaan is de omvormer geplaatst op de zolder.

Levensduur solar omvormer

Solar omvormers zijn betrekkelijk duur en hebben volgens het het geplaatst model een beperkte levensduur. Naargelang het model wordt soms tot slechts 5 jaar garantie gegeven. Meer over omvormers vindt u hier.